Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - SAMMAKKO

Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - SAMMAKKO

Palvelut

Tuutorointi

Artikkelikuva

Opiskelijakunta SAMMAKKO vastaa tuutoroinnista Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Opiskelijatuutorit toimivat opiskelijoiden vertaisohjaajina opintojen alussa ja niiden aikana. SAMMAKKO rekrytoi ja kouluttaa tuutorit vuosittain tammi-huhtikuussa. Tuutorina toimiminen antaa arvokkaita kokemuksia ryhmän ja ihmisten vertaisohjaamisesta sekä uusia ystäviä jopa ympäri maailman! Tuutoroinnista voi ansaita 5 opintopistettä vapaasti valittaviin opintoihin.

Vertaistuutorointi
Vertaistuutorit toimivat uuden opiskelijan oppaina erityisesti opintojen alkutaipaleella ja tutustuttavat opiskelijat uuteen opiskeluympäristöön, koulun käytänteisiin, opiskelukaupunkiin ja toisiin opiskelijoihin. Vertaistuutorina toimitaan yleisesti yhden lukuvuoden ajan ja käytännön toiminta painottuu pitkälti uuden lukukauden alkuun. Yhtä aloittavaa opiskelijaryhmää on vastaanottamassa 2-4 tuutoria.

Kv-tuutorointi
Kansainväliset tuutorit eli kv-tuutorit toimivat tukena SAMKiin saapuville vaihto-opiskelijoille. Tuutorit auttavat vaihto-opiskelijoita Suomeen kotiutumisessa, opastavat käytännön asioissa, neuvovat ja vastailevat kysymyksiin. Kv-tuutorit pitävät yhteyttä vaihtareihin jo ennen heidän saapumistaan Suomeen ja toimittavat esimerkiksi Survival kitit valmiiksi vaihtarien asunnoille. Jokaiselle kv-tuutorille osoitetaan muutama oma vaihtari, joita he tuutoroivat koko vaihdon ajan.

Liikuntatuutorointi
Liikuntatuutorit ovat opiskelijoita, joiden tehtävänä on tutustuttaa toisia opiskelijoita erilaisiin liikuntamuotoihin, -tapoihin ja -palveluihin. Liikuntatuutorit järjestävät erilaisia matalan kynnyksen liikuntamahdollisuuksia ja pyrkivät aktivoimaan opiskelijoita kohti liikunnallisempaa elämäntapaa.

Callidustuutorointi
Callidustuutorit on vertaisohjaajia, joka antavat kokemuspohjaista ohjausta toisille opiskelijoille hankalaksi koetuilla opintojaksoilla. Callidustuutorointi voi olla apuna oppimisvaikeuksien tai muiden opintojen solmukohtien eteen sattuessa. Opintojaksojen opettajat rekrytoivat callidustuutoreita tarpeen mukaan. Halukkuudestaan ryhtyä tuutoriksi tai tuutorin tarpeesta voi myös ilmoittaa opiskelijakunnan Tuutoroinnin asiantuntijalle. Callidustuutorit voivat ansaita toiminnastaan joko opintopisteitä tai rahapalkkaa.

Tuutorointiin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä opiskelijakunnan Tuutoroinnin asiantuntija Marianne Mäkelään.

Opinnäytetyön kansitus

Artikkelikuva

SAMMAKKOlta saat SAMKin laatukäsikirjan ohjeiden mukaiset kannet tärkeään hengentuotokseesi. Kansitus tilataan sähköisellä lomakkeella. Toimitusaika on sesongista riippuen 3-7 arkipäivää. Valmiit työt voidaan noutaa SAMMAKKOn toimistoilta tai postittaa tilaajalle (postikulut lisätään hintaan).

Kansituspalvelua voit käyttää myös muihin töihisi ja projekteihisi. SAMMAKKO hoitaa erikoistyönä myös suuret työt (yli 190s.). Tällöin kansituksen aikataulu ja hinta kannattaa varmistaa erikseen.

Hinnasto:

  • 25€ jäsen / 30€ ei-jäsen - Toimitat tulosteet Porin tai Rauman toimistolle
  • 30€ jäsen / 37€ ei-jäsen - SAMMAKKO tulostaa pdf-tiedostona toimittamasi työn + Värilliset tulosteet SAMMAKKOn jäsen 0,30€/sivu Muut 0,50€/sivu
  • Postitus 0-2 kg 10€ yli 2 kg 15 €
  • Useamman nimen kultaus kanteen 3€/kpl
  • Lisätekstin kultaus kanteen 12,30€/kpl
  • Laskutuslisä 5€
  • Maksumuistutus 5€
  • Maksukehotus 10€

Viivästyskorko korkolain mukaan 8%. Hinnat sisältävät alv. 24 %.

Tilaa opinnäytetyön kansitus

Haalarit

Artikkelikuva

Haalarit ovat opiskelijan virallinen dress code! Ne kulkevat mukanasi koko opiskeluajan ja niihin kerätyt merkit kertovat muistoja matkan varrelta. Haalarien väritys ja selässä oleva oppilaitoksen tunnus ilmaisevat kantajansa opiskelupaikan sekä koulutusohjelman. SAMKin opiskelijoiden vihreitä haalareita voi sovittaa ja ostaa SAMMAKKOn toimistoilla. Haalarien hinta on jäsenillemme 45€ ja muille 65€.

Selviytymispaketti

Artikkelikuva

SAMMAKKO tarjoaa Survival kit -selviytymispaketteja helpottamaan vaihto-opiskelijoiden asettumista uudelle opiskelupaikkakunnalle. Survival kitit koostuvat täysin uusista tuotteista ja sisältävät kaikki arjen perustarvikkeet. Survival kitin hinta on 50€ SAMMAKKOn jäsenille ja 80€ muille. Kitit tilataan sähköisellä lomakkeella ja kv-tuutorit toimittavat paketit asunnoille ennen vaihto-opiskelijoiden saapumista.